Αναζήτηση

Συνταγές

Κιντέατα

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

(Ποντιακό φαγητό)

Υλικά

  • 1κ. κορφές από τσουκνίδες
  • 1-2 χούφτες τριμμένα πράσα
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 χούφτες αλεύρι σιταριού και καλαμποκιού
  • Αλάτι, πιπέρι καυτερό και λάδι προαιρετικά.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις τσουκνίδες τα πράσα και τα σκόρδα να βράσουν καλά.

Όταν βράσουν στραγγίζουμε χωρίς να φύγει όλο το ζουμί.

Ρίχνουμε μέσα στα χόρτα σιγά, σιγά αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια…

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζουμί αν το θέλουμε. Γίνεται μια βελούδινη κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι προαιρετικά.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube