Αναζήτηση

Απόψεις - Προτάσεις

Οι αγρότες της Τανζανίας

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Οι αγρότες της Τανζανίας αντιμετωπίζουν βαριές ποινές φυλάκισης αν συνεχίσουν την παραδοσιακή ανταλλαγή των σπόρων τους!

Οι σπόροι της Αφρικής και οι παραδοσιακοί τρόποι ανταλλαγής τους, στο στόχαστρο των μεγάλων αγρο-βιομηχανιών, με όχημα και πρόφαση την παροχή αναπτυξιακής βοήθειας! 

Σε αντάλλαγμα «αναπτυξιακής» βοήθειας, η Τανζανία καλείται να δώσει στις Δυτικές –πολυεθνικές- αγροβιομηχανίες πλήρη ελευθερία και προστασία των πατενταρισμένων σπόρων τους. «Ογδόντα τοις εκατό των σπόρων στη χώρα σήμερα, μοιράζονται ή πωλούνται σε ένα άτυπο σύστημα μεταξύ συγγενών, γειτόνων, και φίλων. Ο νέος νόμος ποινικοποιεί αυτή την πρακτική στην Τανζανία, λέει ο Michael Farrelly της TOAM, (κίνημα για τη βιολογική γεωργία στην Τανζανία)

Πως η οικονομική ανάπτυξη έχει καταστεί Κατά της Ζωής

Δημοσίευση από: 'Αννα Τοσούνογλου στις: .

Η εμμονή με την ανάπτυξη έχει επισκιάσει την ανησυχία μας για την αειφορία, τη δικαιοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αλλά οι άνθρωποι δεν είναι μιας χρήσης – η αξία της ζωής βρίσκεται έξω από την οικονομική ανάπτυξη.

από τη Βαντάνα Σίβα

Σταφυλοθεραπεία

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία, εννοούμε την αποκλειστική μονοφαγία με σταφύλια, για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την περίπτωση και τον επιδιωκόμενο σκοπό του καθενός, που επιθυμεί να την κάνει.

Με το κείμενο αυτό, θα ήθελα να αποτυπώσω τις εμπειρίες των τριάντα χρόνων(30) σταφυλοθεραπείας μου, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, που υποφέρουν και δεν γνωρίζουν την ευεργετική επίδραση της σταφυλοθεραπείας, στον ανθρώπινο οργανισμό.

1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Σαντορίνης

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Εισήγηση για το 1Ο Φεστιβάλ Γατρονομίας- Vedema Resort Σαντορίνη 22 Ιουνίου 2013

ΘΕΜΑ: Ο ρόλος της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραϊκών προϊόντων στην διάσωση και στην ανάπτυξη των παραδοσιακών προϊόντων - ποικιλιών της Σαντορίνης και στην ανάδειξή της σε γαστρονομικό προορισμό.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Μάρκος Εμμ. Καφούρος

Πρόεδρος Ένωσης Συν/σμων Θηραϊκών Προϊόντων.

Σαντορίνη, γη άνυδρη και ανεμοδαρμένη, δημιούργημα των σεισμικών δονήσεων και των αλλεπάλληλων ηφαιστειακών εκρήξεων.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube