ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Αντί να στενoχωριέσαι για το σκοτάδι,
  άναψε ένα φως.

 • Καλλιεργώντας τη δική σας τροφή,
  είναι σαν να τυπώνετε τα δικά σας χρήματα.

  Ron Finley

 • Aπό χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά
  για να μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

 • Kαθημερινά με το πιρούνι μας,
  αλλάζουμε τον κόσμο.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Αναζήτηση

Επίσκεψη στο μοναστήρι του Μαχαιρά

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: . Στην κατηγορία: Διεθνείς συναντήσεις

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, η μέρα μας ξεκίνησε με τη συμμετοχή μας σε μια πρωινή εκπομπή στο ΡΙΚ. Ο δημοσιογράφος που μας πήρε τη συνέντευξη ήταν πολύ ενημερωμένος για το διατροφικό θέμα και το θέμα των σπόρων. Βλέπουμε τη στροφή που παίρνουν τα πράγματα ακόμη και στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης.

Η αντιπροσωπία μας μετά επισκέφτηκε το μοναστήρι του Μαχαιρά στην Κύπρο. Η μονή είναι μέσα στο βουνό λειτουργεί από το 12 αιώνα. Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε τις εικόνες και τα συναισθήματα που νιώσαμε με την επίσκεψη μας.

Ενημερώσαμε τους πατέρες της μονής για το θέμα της διατήρησης και διάδοσης των παραδοσιακών ποικιλιών.

Για μας τα μοναστήρια επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο στη διατήρηση και τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών. Έτσι ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το μοναστήρι του Μαχαιρά.

Το απόγευμα στο κτήμα του Γρηγόρη παρουσιάσαμε το θέμα των παραδοσιακών ποικιλιών και το θέμα της βιολογικής γεωργίας. Το ακροατήριο μας ήταν ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα την καλλιέργεια τους. Αρκετοί από αυτούς κρατάνε το δικό τους σπόρο από ποικιλίες της Κύπρου αλλά και από το Πελίτι από το πρώτο ταξίδι του Άρη. Οι σπόροι του Πελίτι στην Κύπρο φύτρωσαν και δίνουν καρπούς.

IMG 20161103 113717

IMG 20161103 134652

IMG 20161103 161736

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube