ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Αντί να στενoχωριέσαι για το σκοτάδι,
  άναψε ένα φως.

 • Καλλιεργώντας τη δική σας τροφή,
  είναι σαν να τυπώνετε τα δικά σας χρήματα.

  Ron Finley

 • Aπό χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά
  για να μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

 • Kαθημερινά με το πιρούνι μας,
  αλλάζουμε τον κόσμο.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Αναζήτηση

Τελευταία μέρα χτες της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Αγροτικής Αειφορίας

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: . Στην κατηγορία: Διεθνείς συναντήσεις

Τελευταία μέρα χτες (21/5/2017) της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Αγροτικής Αειφορίας που διοργανώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα από το Forum Synergies , την ΑΝΚΑ , τους Ηλιόσπορους και το Πελίτι.

Το παράδειγμα ανάπτυξης που ακολούθησε η περιοχή της Καρδίτσας στο πλαίσιο ενός «οικοσυστήματος» συνεργασιών ανάμεσα σε τοπικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, πρωτοβουλίες πολιτών, αγρότες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλές από τις οποίες επισκεφτήκαμε, ήταν η αφορμή για να συζητηθούν θέματα όπως οι νέες αγροτικές πρακτικές, η κρίση της δημοκρατίας, η συμμετοχή στη γνώση και την εκπαίδευση, τα νέα κοινωνικά δίκτυα, το χτίσιμο εμπιστοσύνης μέσα στο περιβάλλον της κρίσης. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των συμμετεχόντων ανέδειξαν τα κοινά σημεία και τις αντιθέσεις και συνέθεσαν ένα γόνιμο δίκτυο με δυναμική συνεργασίας και εξέλιξης.

Το Πελίτι ευχαριστεί τους παραγωγούς – μέλη του που συμμετείχαν στη συνάντηση, προβάλλοντας τη συμβολή των παραδοσιακών ποικιλιών σε ένα αειφορικό αγροτικό μοντέλο, και τις λύσεις που παρέχουν στο πρόβλημα της εξάρτησης των αγροτών από τις μεγάλες εταιρείες και την κυριαρχία της βιομηχανίας τροφίμων.

20170518 180158

20170519 104440

20170520 194013

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube