Τα Νέα του Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: . Στην κατηγορία: Πελίτι

Τα Νέα του Πελίτι, 6 Φεβρουάριου 2014

 

Ελευθερώστε την πιπεριά

Δελτίο Τύπου

Πανευρωπαϊκή αντίδραση και αντίσταση ενάντια στην πατέντα της πιπεριάς

Μόναχο/Ζυρίχη, 3 Φεβρουαρίου 2014 Σήμερα, ένας μεγάλος συνασπισμός 27 ΜΚΟ, αγροτικών συλλόγων και οργανώσεων παραγωγών από 27 χώρες της Ευρώπης (από την Ελλάδα τη δήλωση υπογράφει το "Πελίτι" και το "Κίνημα Ζωής Κύπρου" για τη Κύπρο) κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα) που απονεμήθηκε στην εταιρεία Syngenta για το φυτό της πιπεριάς.

Περισσότερα...

Στο περιοδικό κτήμα & κήπος ένθετο στην εφημερίδα Καθημερινή (Κυριακή 2/2/2014) , τεύχος 13, Φεβρουάριος Μάρτιος 2014, φιλοξενείται η άποψη του Παναγιώτη Σαϊνατούδη. Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος της διατροφής μας.

Περισσότερα...

Το Πελίτι Αίγινας σας προσκαλεί στο ανοιχτό σπορείο 2014Για 9η συνεχή χρονιά η ομάδα Αίγινας της εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι οργανώνει Ανοιχτό Σπορείο στις 9 Φεβρουαρίου 2014, Κυριακή, 11πμ, στην Αίγινα, στο χώρο του πύργου του Μάρκελλου, (5 λεπτά από το λιμάνι).

Περισσότερα...

Από την τοπική ομάδα του Πελίτι στον Αλμυρό.

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Ένα πολύ καλό νέο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ " ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

 Η οργάνωση "Γεωπόνοι του Κόσμου" έστειλε στους ευρωβουλευτές μια αναλυτική ανοικτή επιστολή, εκφράζοντας τις επιστημονικές  απόψεις των μελών της σχετικά με την   αγροτική βιοποικιλότητα, τους παραδοσιακούς σπόρους και την προτεινόμενη νομοθεσία. Η επιστολή συντάχθηκε από τον γεωπόνο Ευάγγελο Αβδελά.

Περισσότερα...

Αγαπητέ φίλε-η αν θέλεις μπορείς να γίνεις οικονομικός υποστηρικτής του Πελίτι, δίνοντας μας την δυνατότητα έτσι να συνεχίσουμε το έργο μας καλύτερα. Το Πελίτι έχει την ανάγκη για οικονομική υποστήριξη και γι' αυτό δημιουργήσαμε τους "οικονομικούς υποστηρικτές" όπου με την ελάχιστη συνδρομή των 20 ευρώ θα λαμβάνετε: την ετήσια έκδοση "Κατά τόπους αγροκτήματα..." κυκλοφορεί το 13ο τεύχος

Περισσότερα...