Στη μνήμη των παππούδων μου

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σήμερα (13 Μαρτίου 2016) ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα. Το πρωί το Πελίτι και η Οικολογική Κίνηση Δράμας ήμασταν στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στη ΒΙ. ΠΕ Δράμας. Χωριστήκαμε ξανά σε δύο ομάδες. Μια ομάδα απασχόλησης των παιδιών και μια ομάδα τακτοποίησης των ρούχων.

peliti 13 3 2016 2Όταν φτάσαμε το πρωί ο καιρός ήταν κρύος έτσι τις δράσεις με τα παιδιά τις κάναμε μέσα. Κάναμε ζωγραφική και μια έκθεση με τα έργα των παιδιών. Ζητάμε από τα παιδιά να γράφουν και το όνομα τους στα αραβικά. Οι γονείς των παιδιών μας βοηθάνε στην επικοινωνία μαζί τους.

Νεαρά παιδιά από τη Δράμα (φοιτήτριες και φοιτητές) απασχόλησαν τα παιδιά με παιχνίδια, (κρυφτό, περνά, περνά η μέλισσα, κ.λπ). Αναρτούμε δύο από τις καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών που δεν υπάρχουν λόγια να τις περιγράψει κανείς.

Η ομάδα τακτοποίησης έκανε παρά πολύ εργασία. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται άλλα ρούχα. Υπάρχουν πολλά και είναι δύσκολη η διαχείριση τους.

Υπάρχουν ανάγκες σε παιχνίδια και σνακ, φρούτα, χυμοί κ.λπ ανάμεσα στα γεύματα. Είναι καλό ότι φέρνετε να το δίνεται στους αρμόδιους έτσι ώστε να αποφεύγονται λεηλασίες και συνωστισμός. Αν θέλετε να δώσετε κάτι προσωπικά σε κάποιον είναι καλό να το κάνετε διακριτικά. Είδαμε περιπτώσεις λεηλασίας παιχνιδιών, από λάθος χειρισμούς στη διανομή.

Επίσης όσοι και όσες έρχεστε για βοήθεια είναι καλό να έρχεστε με απλά ρούχα που να μην προκαλούν και να μην φοβόσαστε να τα λερώσετε.

Το απόγευμα το ΚΙ. ΦΑ Δράμας απασχόλησε τα παιδιά με μουσικό κινητικά παιχνίδια μάθαμε ότι η Τασούλα Αγαθαγκέλου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, πολλά μπράβο.

Πολλά μπράβο και σε όλους τους ανθρώπους που είναι καθημερινά και υποστηρίζουν τους πρόσφυγες στη ΒΙ.ΠΕ Δράμας αλλά και σε όλη την Ελλάδας και όλο τον κόσμο.

Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των παππούδων μου. Που ήρθαν πρόσφυγες από τις πατρίδες τους και δεν τις ξέχασαν ποτέ ως που να πεθάνουν.

Ανοιχτά σύνορα για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

peliti 13 3 2016 1

IMG 20160313 123107

IMG 20160313 133728

peliti 13 3 2016 9

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube