Η θέση του Πελίτι για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του 15ου τεύχους του «Κατά Τόπους Αγροκτήματα… 2016» που είναι το βασικό έντυπο του Πελίτι. Το απόσπασμα αυτό απαντάει και σε όσους αναρωτιούνται τι σχέση έχει το Πελίτι και οι σπόροι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Gardens of Hope

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

In the beginning of spring 2015, the Commander of the Pre-departure Immigrant Detention Centre of Paranesti called me. He suggested the creation of vegetable gardens. This is how the collaboration of Peliti with the detention centre began and we started producing seed plants from traditional varieties.

Κήποι της Ελπίδας

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Στις αρχές της άνοιξης του 2015, με κάλεσε ο διοικητής του Προαναχωριασιακού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Παρανέστιου. Μου πρότεινε τη δημιουργία λαχανόκηπων. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του Πελίτι με το κέντρο και αρχίσαμε να κάνουμε σπόροφυτά από παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φυτά τα πρόσεχαν οι κρατούμενοι-μετανάστες.

Στη μνήμη των παππούδων μου

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σήμερα (13 Μαρτίου 2016) ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα. Το πρωί το Πελίτι και η Οικολογική Κίνηση Δράμας ήμασταν στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στη ΒΙ. ΠΕ Δράμας. Χωριστήκαμε ξανά σε δύο ομάδες. Μια ομάδα απασχόλησης των παιδιών και μια ομάδα τακτοποίησης των ρούχων.

Όλοι μαζί παρέα με τους χαρταετούς

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Αγαπητοί φίλοι, το Πελίτι σας προσκαλεί αύριο Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 στις 10 το πρωί στο πάρκο των Κομνηνών (Δράμα) για να πάμε όλοι μαζί παρέα με τους χαρταετούς μας και τις λαγάνες μας στη ΒΙ.ΠΕ Δράμας που είναι οι πρόσφυγες, για να πετάξουμε όλοι μαζί τους χαρταετούς μας.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube