Σεμινάριο σποροπαραγωγής παραδοσιακών ποικιλιών.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το σεμινάριο έχει γεμίσει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες συμμετοχές, ευχαριστούμε.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου http://kpeparanestiou.gr μαζί με το Πελίτι www.peliti.gr μαζί με την οργάνωση kokopelli https://kokopelli-semences.fr από τη Γαλλία το Δήμο Παρανεστίου http://www.paranesti.gr και με την υποστήριξη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας http://www.biologikesagores.gr οργανώνουν: τριήμερο σεμινάριο στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2017, στον οικισμό φιλοξενίας του Κ.Π.Ε Παρανεστίου και στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, για επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές, με θέμα: σποροπαραγωγή παραδοσιακών ποικιλιών για τη διατήρηση της διατροφικής βιοποικιλότητας.

peliti dobazis

Φωτ. Άρης Παύλος

Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Ντομινίκ Γκυγιέ (Dominique Guillet) Ο κ. Γκυγιέ είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης kokopelli στη Γαλλία, ο οποίος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε όλο τον κόσμο πάνω στο θέμα της σποροπαραγωγής και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων με στόχο τη διατήρηση  της διατροφικής βιοποικιλότητας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα επαγγελματιών βιοκαλλιεργητών που θα ασχοληθούν με τη σποροπαραγωγή με στόχο  τη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Αίτηση συμμετοχής για το σεμινάριο.

Όσοι ενδιαφέρεστε για το σεμινάριο αντιγράψτε και συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και στείλτε τα στο Πελίτι:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εποικινωνία με το ΚΠΕ Παρανεστίου: e-mail: kpe-paran(ατ)sch.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Τηλέφωνο: 2524021005

Όνομα:

Επίθετο:

Τηλέφωνο:

e-mail:

Έτος γέννησης:

Επαγγελματίας Βιοκαλλιεργητής:

Είδος καλλιέργειας:

Έναρξη καλλιέργειας:

Περιοχή καλλιέργειας:

Φορέας πιστοποίησης:

Κάτι άλλο.

 

Το 2014 το Πελίτι www.peliti.gr μαζί με το Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρων http://seedfreedom.in τo κίνημα Ναβντάνυα http:///www.navdanya.org από την Ινδία και το Κοκοπελλί https://kokopelli-semences.fr οργανώσαμε το διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης για τους σπόρους. Το καραβάνι ξεκίνησε από τη Γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου στις 26 Απριλίου 2014 και έφτασε ως το Le Mas d’ Azil, (Λε Μας ντ' Αζήλ) στη Ν. Γαλλία στην έδρα της οργάνωσης Kokopelli όπου πραγματοποιήθηκαν οι Διεθνείς Ημέρες Σπόρων. Στο δρόμο του, μετέφερε ένα μήνυμα αλληλεγγύης για όλους όσους κρατάνε το δικό τους σπόρο. Στη διαδρομή του έγιναν αρκετές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.

peliti caravan 2014 Le Mas dazil

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Βαντάνα Σίβα, ιδρύτρια της οργάνωσης Navdanya (Ινδία), ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι (Ελλάδα) και ο Ντομινίκ Τζουλιέτ ιδρυτής του kokopelli (Γαλλία).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του καραβανιού.

https://www.youtube.com/watch?v=esUZBbU9NEE

 

The Alternative Community Peliti  (www.peliti.gr), the Environmental Education Center of Paranesti (http://kpeparanestiou.gr) in collaboration  with the Kokopelli  organization (https://kokopelli-semences.fr)  from France, the Municipality of Paranesti (http://www.paranesti.gr)  with support, from the Organic Farmers Union of Northern Greece (http://www.biologikesagores.gr) are  organizing a three-day seminar on 26th, 27th and 28th February 2017, addressed to professional farmers-organic farmers, on the subject of: Traditional varieties, seed saving and seed production. The main speaker at the seminar will be Dominique Guillet, M. Guillet is the founder of the Kokopelli Organization and worked more than 25 years all over the world on the issue of seed saving aiming at promoting the collection and dissemination of traditional varieties.

The aim of the seminar is to establish a group of  certified professional organic farmers   who will engage in seedsaving and seed production aiming at the preservation and dissemination of traditional varieties. The seminar is free of charge.

PARTICIPANT REQUEST FORM


First Name:
Surname :
Phone:
e-mail:
Year of birth:
Certified Professional Organic Farmer:   YES/NO
Type of cultivation:
Starting Date of Cultivation:
Size of Farm:
Certification Body:
Other Comments:

For more information please contact with Peliti:
phone 00302521550951.
The application can be sent to: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. replace the (at) with @

And the Environmental Education Center
Phone: 00302524021005
E-mail: kpe-paran(at)sch.gr replace the (at) with @

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube