Αγώνας για τη γη και τα ελαιόδεντρα.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Στην περιοδεία μου στην Κρήτη (17/06/2017) είχα την τύχη να συναντήσω τους ανθρώπους που αγωνίζονται να σώσουν τη γη τους και τις ζωές τους από τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

kasteli 17 06 2017

Υπερασπιζόμενοι τα ελαιόδεντρα της Κρήτης, υπερασπιζόμαστε την ιστορική μνήμη και την ιστορική ταυτότητα του τόπου. Η δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης θα καταστρέψει μια από τις λίγες πεδιάδες που υπάρχουν στο νησί καταστρέφοντας μια έκταση 10.000 γόνιμων και παραγωγικών εδαφών, ξεπατώνοντας 200.000 ελαιόδεντρα τα οποία προσφέρουν ετησίως πάνω από 5.000.000 ευρώ ως εισόδημα στους κατοίκους της.

Το υπάρχον αεροδρόμιο μπορεί να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί στην γύρο περιοχή με μικρότερο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

Το Πελίτι είναι αλληλέγγυο στους αγώνες των κατοίκων που υπερασπίζονται τη γη τους και τα χωράφια τους.

Περισότερα: http://aerodromiostokastelli.blogspot.gr

Για το Πελίτι,

Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube